Wonen in Roombeek

Roombeek is een zeer gevarieerde nieuwe stadswijk. Nog geen kilometer van hartje Enschede, met opvallend veel creatieve bedrijvigheid. Hier wordt gewoond en gewerkt door mensen die samen een bijzonder sfeertje creëren. Een tikje eigenzinnig zijn ze, maar ook sociaal betrokken en naar buiten gericht. Eigenlijk is het in Roombeek gewoon supergezellig.

Lekker eigenzinnig

Roombeek is een uitzonderlijk stukje Enschede. Een groot deel van de wijk werd in 2000 weggevaagd door de vuurwerkramp. De gemeente besloot van dit gebied een soort stedenbouwkundig monument te maken, door volop ruimte te bieden voor allerlei bouwprojecten die samen de locatie uniek maken. Hier zijn variatie en eigenzinnigheid haast gewoon. Roombeek is wat je noemt een wijk die leeft. Er is altijd wel wat te doen! Je vindt er kunst in De Museumfabriek en cultuur, horeca en andere handige voorzieningen. Als bewoner van Het Lagerhuis heb je zelfs een winkelcentrum naast de deur dus boodschappen doe je gewoon om de hoek.

Lekker eigenzinnig

Goed bereikbaar en compleet

Enschede is een fijne stad om te wonen. Met uitgebreide voorzieningen en een gezellig centrum, en toch zo klein dat je overal op de fiets naartoe kunt. Waar je lekker kunt shoppen zonder dat het te druk wordt, met eigen feestjes en festivals en met musea, theaters en een concertzaal. Prima per trein te bereiken en via de A1 en de A35 ben je vlot in Almelo, Deventer en Apeldoorn. Mooie stadsparken en veel groen direct buiten de stad maken het helemaal compleet.

Goed bereikbaar en compleet
Situatiekaartje

Het Lagerhuis