Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop

Het Lagerhuis is op 1 juli in verkoop gegaan. Inmiddels zijn de eerste overeenkomsten getekend en zijn er diverse appartementen onder optie. Bekijk het actuele aanbod om te zien welke appartementen nog beschikbaar zijn.

Wanneer start de bouw?

We zijn voornemens eind 2023 te starten met de bouw van Het Lagerhuis.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien is Het Lagerhuis een energieleverend gebouw waardoor je nauwelijks energielasten hebt! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt. Onze financieel partner NextHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden? Lees meer over de duurzaamheidshypotheek.

Hoe zit het met de energievoorzieningen?

Het Lagerhuis is een energieleverend gebouw. Dit betekent dat het meer energie opwekt dan dat het verbruikt. Zo heb je een lage energierekening! Uiteraard is het gebouw gasloos en voorzien van zonnepanelen, uitstekende isolatie en een warmtepomp. 

Komen er ook huurwoningen in Lagerhuis

Nee in Het Lagerhuis komen alleen koopwoningen.

Welke zekerheid heb ik dat het appartement wordt afgebouwd?

Alle appartementen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van het appartement heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goed appartement. Verder weet je dat jouw appartement gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Is er een gasaansluiting aanwezig in het appartement?

Heb je een gasrekening die door het dak gaat? Niet in het Lagerhuis! Alle appartement worden zonder gasaansluiting gebouwd. 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Nieuw Wonen Twente en Dura Vermeer verkopen de appartementen. Neem hier contact op met de makelaars! Dura Vermeer Bouw Hengelo is de bouwer van Het Lagerhuis.