Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Planning

Wanneer start de verkoop?

De verkoop is gestart. Bekijk het actuele aanbod om te zien welke appartementen nog beschikbaar zijn.

Wanneer start de bouw?

De bouw van Het Lagerhuis is gestart! 

Wanneer is de oplevering?

We verwachten in het voorjaar 2025 de appartementen op te leveren. Dit is een prognose.

Algemeen

Waar ligt Het Lagerhuis?

Roombeek is een zeer gevarieerde nieuwe stadswijk. Nog geen kilometer van hartje Enschede. Als bewoner van Het Lagerhuis heb je zelfs een winkelcentrum naast de deur dus boodschappen doe je gewoon om de hoek.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Maak een persoonlijk account aan op de website om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom Het Lagerhuis. 

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Tijdens de eerste fase heeft u contact met de makelaar. Voor vragen kun je terecht bij de makelaars van Nieuw Wonen Twente. Na de aankoop van het appartement is de kopersadviseur van Dura Vermeer het aanspreekpunt. 

Kan ik een afspraak maken met de makelaar?

Om een afspraak te maken kun je contact opnemen met Nieuw Wonen Twente via 085 - 237 23 77. 

Hoe zit het met de energievoorzieningen?

Het Lagerhuis is een energieleverend gebouw. Dit betekent dat het meer energie opwekt dan dat het verbruikt. Zo heb je een lage energierekening! Uiteraard is het gebouw gasloos en voorzien van zonnepanelen, uitstekende isolatie en een eigen warmtepomp. 

Komen er ook huurappartementen in Het Lagerhuis?

Nee, in Het Lagerhuis komen alleen koopapartementen. 

Welke zekerheid heb ik dat het appartement wordt afgebouwd?

Alle appartementen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van het appartement heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goed appartement. Verder weet je dat jouw appartement gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Beschikt het appartement over een berging?

De appartementen beschikken over een eigen berging in de parkeerkelder. 

Welk energielabel hebben de appartementen?

Alle appartementen zijn uitgevoerd met het engergielabel A++++. Dit betekent dat je meer kunt lenen, vraag de financiele coaches van NEXTHome naar de mogelijken. 

Hoe is parkeren geregeld?

De appartmenten beschikken over een parkeerplek in de kelder. De kosten voor deze parkeerplek bedragen € 25.000 incl. BTW. 

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Dit is mogelijk in de eigen berging in de parkeerkelder. 

Opleverniveau

Worden de appartementen opgeleverd met een keuken?

In de koopsom siematic keuken inclusief inbouwapparatuur opgenomen. In de showroom van THUIS is de keuken naar eigen wens aan te passen en in te delen. De keuken wordt geplaatst na oplevering. Via 'downloads' kan je zien welke keuken voor welk bouwnummer is opgenomen.

Worden de appartementen opgeleverd met een badkamer en toilet?

De appartementen worden opgeleverd met een complete moderne badkamer en sanitair. 

Financiering

Bepaal zelf je ideale maandlast

Bij NextHome ben je meer dan een hypotheekklant. Je bent onze koper en iedere situatie is anders. De nieuwbouwspecialisten van NextHome nemen uitgebreid de tijd om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Meer of minder vermogensopbouw? Wie ben je? Hoe wil je leven? En welke maandlast past daar het beste bij? Zo wordt een hypotheek een levensfilosofie. En zo bepaal je zélf (uiteraard binnen een bepaalde range) je maandlast, samen met je Hypotheekspecialist.

Het kopen van een huis is één van de grootste financiële beslissingen in je leven. Aandacht, rustig zoeken naar de beste hypotheekoplossing en laagdrempelig overleg met je Hypotheekspecialist. Dit zijn de kernwaarden van NextHome.

Vrijblijvend aan tafel

Uiteraard is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium samen met je Hypotheekspecialist van NextHome te kijken naar jouw individuele mogelijkheden. Welke woonwensen zijn er, welke opties en extra’s zijn er mogelijk en wat worden je maandlasten? Dit is belangrijke informatie die je wil hebben voordat je aan het definitieve koopproces begint.

Voor een afspraak ben je altijd welkom op kantoor, maar uiteraard behoort een telefonische afspraak ook tot de mogelijkheden. Oriëntatiegesprekken met NextHome zijn gratis en vrijblijvend.

Lage kosten

Ondanks het feit dat de totale advies- en bemiddelingskosten voor een nieuwbouwhypotheek via NEXTHome slechts € 1375,- (all-in) bedragen heb je de volledige service van een financiële coach.

Gedurende de gehele looptijd van je hypotheek - veelal 30 jaar dus – kun je terecht met alle vragen over uw hypotheek. NEXTHome berekent je hiervoor geen extra kosten, zoals abonnementskosten of iets dergelijks. Jij bent onze koper, je mag op service rekenen.

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt. Onze financieel partner NextHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden? Lees meer over de duurzaamheidshypotheek.

Wat betekent V.O.N.?

Vrij op naam. Dit betekent dat de koper bovenop de koopsom geen extra kosten betaalt voor het overdragen van het appartement. Die kosten neemt de verkoper voor zijn rekening, zoals overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten voor de akte van levering.

Duurzaamheidshypotheek de grootste voordelen

De woningen in het project Het Lagerhuis worden duurzaam gebouwd, wat je als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. De Hypotheekspecialisten van NextHome helpen je maximaal te profiteren van de voordelen die je als koper hebt.

Een greep uit deze voordelen:
• Extra hypotheekrente-korting omdat je een energiezuinig huis koopt.
• Meerwerk (upgrades keuken, upgrades badkamer, vloeren e.d.) zijn volledig mee te financieren.
• Wij bieden oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouwperiode. 
• Een hogere hypotheek behoort tot de mogelijkheden omdat je een energiezuinig huis koopt.
• Er zijn goede overbruggingsmogelijkheden voor kopers die nu een koopwoning hebben.
• Nóg lagere maandlasten gewenst? Onder voorwaarden is een deel van de hypotheek aflossingsvrij.
• De advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek zijn slechts € 1375,-