Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de verkoop?

We verwachten dat de verkoop van Het Lagerhuis eind juni of begin juli start. Uiteraard houden we je op de hoogte van de precieze data en het aankoopproces. 

Wanneer start de bouw?

De bouw van Het Lagerhuis start eind 2022. De bouwtijd is iets meer dan een jaar.

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwhuis heeft heel veel voordelen: je deelt het in zoals jullie zelf willen, je kiest zelf het sanitair en de keuken uit en je hebt er voorlopig geen onderhoud aan. Bovendien is Het Lagerhuis een energieleverend gebouw waardoor je nauwelijks energielasten hebt!

Hoe werkt de financiering van een nieuwbouwwoning?

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt. Onze financieel partner NextHome kan je hier alles over vertellen. Zij zijn nieuwbouw specialisten en betrokken bij het project. Wil je meer weten over jouw financiële mogelijkheden ga dan naar Services en klik op duurzaamheidshypotheek.

Hoe zit het met de energievoorzieningen?

Het Lagerhuis is een energieleverend gebouw. Dit betekent dat het meer energie opwekt dan dat het verbruikt. Zo heb je een lage energierekening! Uiteraard is het gebouw gasloos.

Komen er ook huurwoningen in het Lagerhuis?

Nee in Het Lagerhuis komen alleen koopwoningen.