Appartementen in Roombeek Enschede

Het unieke van Roombeek

Roombeek is wat je noemt een wijk die leeft. Je vindt er kunst in De Museumfabriek en cultuur in Prismare, maar ook horeca en andere handige voorzieningen. Als bewoner van Het Lagerhuis heb je zelfs een winkelcentrum naast de deur. Roombeek is een zeer gevarieerde nieuwe stadswijk, nog geen kilometer van hartje Enschede, met opvallend veel creatieve bedrijvigheid. Hier wordt gewoond en gewerkt door mensen die samen een bijzonder sfeertje creëren. Een tikje eigenzinnig zijn ze, maar ook sociaal betrokken en naar buiten gericht. Eigenlijk is het in Roombeek gewoon supergezellig. Vraag het maar aan je toekomstige buren.

 

Variatie en eigenzinnigheid

Het Lagerhuis ligt naast het winkelcentrum van Roombeek. Je woont er in een uitzonderlijk stukje Enschede, want hier vond in 2000 de vuurwerkramp plaats. Het was een gebeurtenis die de stad en haar inwoners zwaar trof. Een groot deel van een bestaande woonwijk werd weggevaagd.

De gemeente besloot van dit gebied een soort stedenbouwkundig monument te maken, door volop ruimte te bieden voor allerlei bouwprojecten die samen de locatie uniek maken. Hier zijn variatie en eigenzinnigheid troef.

 

Waar komt die naam vandaan?

Het Lagerhuis is een passende afronding van het nieuwe Roombeek. Het staat op de plek waar ooit de Brouwerij van Grolsch gevestigd was. Daar werd ooit ‘lagerbier’ gebrouwen, dat na productie tijdelijk in vaten op het ‘lagerveld’ werd geplaatst. Zo komt Het Lagerhuis aan zijn naam.

Ga terug >