Appartementen in Roombeek Enschede

Wonen op oud bierterrein in nieuw woonconcept
‘Het Lagerhuis’ is de naam voor dit nieuwe, bijzondere woonconcept naast het winkelcentrum in Roombeek. Duurzaamheid en de betrokkenheid van toekomstige bewoners spelen een prominente rol in dit ambitieuze project, waarmee de bouw van de Enschedese wijk wordt afgerond. Op woensdag 14 maart 2018 ondertekenden wethouder Hans van Agteren van de Gemeente Enschede en directeur Henk Pluimers van Dura Vermeer Bouw Hengelo BV de samenwerkingsovereenkomst. “Met het Lagerhuis op deze prominente plek wordt een grote stap gezet in de afronding van Roombeek”, aldus wethouder Hans van Agteren.

Eigenzinnig concept zelf te ontwerpen
Het Lagerhuis, dat straks bestaat uit circa 40 appartementen en ruimte voor werken, wordt ontworpen samen met beoogde bewoners. Zij kunnen zelf hun appartement samenstellen in grootte en inrichting en hebben daarom sterke invloed op hoe hun appartement er uiteindelijk uit komt te zien. Dit modulaire concept weerspiegelt daardoor de voor Roombeek zo karakteristieke variatie en eigenzinnigheid.

Historische grond
Zoals meer namen in Roombeek refereert ‘het Lagerhuis’ ook naar haar geschiedenis. De naam komt voort uit de tijd dat in dit gebied de bierbrouwerij van Grolsch gevestigd was. ‘Lager’ is een tafelbier dat minder alcohol bevat dan een normaal biertje. Deze biersoort werd in vaten opgeslagen op het zogeheten ‘Lagerveld’. Het Lagerhuis is de de plek waar nu dit nieuwe bouwconcept wordt gerealiseerd

Circulaire bouw
Het uitgangspunt is circulaire bouw, waarin het draait om slim (her)gebruik van duurzame grondstoffen en materialen. Dit levert niet alleen milieubesparing, maar ook kosten- en energiebesparing op. Het doel is dan ook dat het gebouw meer energie gaat opleveren dan gebruiken. Het wordt een duurzaam, modulair concept, waardoor het ook in de toekomst passend kan worden ingezet.

Uniek appartementenconcept
“Als koper kun je echt heel ver gaan in het zelf samenstellen van je woning. Dit is uniek binnen het ontwerpen van appartementenconcepten, vanwege de complexiteit in het gebouw. We horen al positieve reacties van geïnteresseerden.” Vertelt Henk Pluimers. “Met dit plan komen we weer een stap dichterbij een toekomst waarin we afscheid nemen van aardgas en kiezen voor duurzame alternatieven.”

Start bouw in 2019
Het Lagerhuis bestaat nu nog in de vorm van ideeën en impressies. Dit jaar gaat Dura Vermeer Bouw Hengelo aan de slag met het definitieve ontwerp. In 2019 maakt het bouwbedrijf een start met de bouw. Geïnteresseerden voor het Lagerhuis kunnen dit aangeven op www.lagerhuisenschede.nl

Ga terug >